Vikingeklubben Jomsborg
Vikingeklubben Jomsborg

Om Jomsborg

Vikingeklubben Jomsborg er en vinterbadeklub, som holder til på Den Permanente Badeanstalt i den del af året, hvor Århus Kommune ikke holder denne åben for offentligheden – sædvanligvis er vores sæson fra ultimo august til medio maj

Badeanstalten ligger smukt nedenfor Riis Skovs høje skrænter, godt i læ for vestenvinden og med den flotteste udsigt til Mols og Samsø.

Den Permanente Badeanstalt
Vi føler os meget forbundne med Den Permanente Badeanstalt, fordi Jomsvikingerne har badet her lige siden badeanstalten blev opført i 1933.

Med de mange medlemmer, som Jomsborg har i dag, bliver stedet faktisk frekventeret oftere om vinteren end om sommeren, for i løbet af vores sæson - fra 1. september til 31. maj - sker det mere end 200.000 gange, at en vinterbader lukker sig ind på badeanstalten.

Havbadet er naturligvis udgangspunket for alle klubbens aktiviteter.

Placeringen og udformningen af Den Permanente Badeanstalt gør, at vi har direkte adgang fra omklædningskabinerne til badebroen, hvor vi bader helt uforstyrret. 

Vi har også den rigtig gode sandstrand for os selv, så mulighederne for at variere badeturene er optimal.

Badevand i høj kvalitet
Vi har badevand af højeste kvalitet, fordi vandet omkring Den Permanente skiftes hyppigt grundet gode strøm og vindforhold.

Vi ser ofte småfisk i bassinet, hvilket vel også vidner om friskt og godt vand.

Badeanstalten har efterhånden haft det blå flag i mange år, og Århus Kommunes Miljøkontor gennemfører målinger af badevandskvaliteten hele året, som regel med det bedste resultat for hele Århus området.

Herrebadet er fællesafdeling
Herreafdelingen på Den Permanente ligger mod syd til højre for indgangen. Vi har samlet klubbens aktiviteter primært på badeanstaltens herreafdeling, og i Jomsborgs sæson er faciliteterne fælles for alle medlemmer.

Vores kvindelige medlemmer kan også bade på Damebadet, som ligger mod nord til venstre for indgangen. Her er der kun bruser og toiletter, indtil frosten sætter ind.

Efter badet eller mellem badene nyder de fleste varmen i en af vore 4 saunaer - alle beliggende i fællesafdelingen - som er forskellige mht. størrelse, temperatur, udkig og lys.

Saunaerne indbyder i høj grad til at få en snak med de andre badende, så mange gode personlige relationer mellem klubbens medlemmer er skabt i tæt ved 100 grader celsius.
Vikingeklubben Jomsborg |Den Permanente Badeanstalt: | jomsborg@vinterbadning.dk | Telefon 20 25 00 60