Vikingeklubben Jomsborg
Vikingeklubben Jomsborg

Fuldmåne, Standerhejsning, Julefest og Dåb - Hvad er det? 


Fuldmåneaften
 Når det er fuldmåne, hygges der på Jomsborg. Der er lys i vandet, og der er lys på broerne ind ved klubhuset.
Baren er åben – fra kl.18.30, og der kan købes øl, vin, vand, the og kaffe samt peanuts.
Der er som regel en frisk (frivillig) Jomsborger, som fabrikerer store mængder suppe. Den sælges varm i klubhuset.

Der foregår altid et eller andet arrangement i klubhuset. Det kan være foredrag, musik, sang og/eller kunstfernisering. Kendetegnet ved arrangementet er, at det er klubmedlemmer, som stiller op og deler deres  viden, engagement og kreativitet med andre klubmedlemmer – og at de gør det helt gratis.
Følg med på hjemmesiden og på opslagstavlen på badeanstalten – der kommer opslag om de enkelte arrangementer. Der er ingen tilmelding - mød bare op.

Standerhejsning og åbningsfest
Traditionelt fejrer vi sæsonstart den 2. lørdag i september måned. Det sker ved, at vi sidste på eftermiddagen hejser klubstanderen, synger en sang og formanden holder en tale. 
Baren åbner kl.ca. 16.00 og der kan købes øl, vin, vand, the og kaffe samt peanuts. 
Klubhuset bliver i løbet af eftermiddagen pyntet til fest, og der stilles borde og stole op uden for huset på broerne. Man medbringer sin egen mad, og der kan grilles på klubbens 3 store griller, som stilles op på stranden. Man kan få bestik og paptallerkner i klubben.
Når maden er spist, tømmes tårnstuen, og der spilles op til dans. Samtidig tændes der bål i små tønder på stranden.
Der er vagt på i døren, og ingen kommer ind uden nøglekort. Der må ikke komme gæster med til klubbens arrangementer. Vi lukker og slukker senest kl.01.00. 

Julefrokost
Der knytter sig mange traditioner til Jomsborgs julefest. Vi starter kl.16.00 med at åbne baren - salg af øl, vin, vand, kaffe og the samt peanuts. Medlemmerne ankommer medbringende deres egen mad. Bestik og tallerkner fås i klubhuset, som til anledningen er festligt pyntet efter alle julens regler. Der er stillet borde og stole op udendørs - så tag det varme tøj på! Medens vi spiser, kommer Luciabruden på besøg med sit optog og ifølge med Jomsborgs husorkester The Blue Waves - det er meget smukt. Hvis et medlem har et indslag - det være sig musikalsk eller af anden art - er det meget velkomment. Kl. ca. 20.00 ryddes tårnet, og der spilles op til dans. Der er ingen tilmelding - mød bare op.
Der er vagt på i døren, og ingen kommer ind uden nøglekort. Der må ikke komme gæster med til klubbens arrangementer. Vi lukker og slukker senest kl.01.00. 

Dåb
Når sæsonen nærmer sig slutningen i maj, holder Jomsborg afslutningsfest, og samtidig døber vi skrællinger. Man kan melde sig til at blive døbt, det kan du læse mere om, når tidspunktet nærmer sig. Når en skrælling er blevet døbt, udnævnes vedkommende til Viking eller Skjoldmø. Det hele foregår på Herrebadet, som er reserveret til den højtidelige handling om eftermiddagen fra kl.16-17. Baren er selvfølgelig åben, og der dækkes op i klubhuset og uden for til fest. Grillerne bliver tændt kl.18.00, du medbringer selv det, du ønsker at spise. Tårnet ryddes kl.20.00, og der spilles op til dans. Der er ingen tilmelding - mød bare op.
Der er vagt på i døren, og ingen kommer ind uden nøglekort. Der må ikke komme gæster med til klubbens arrangementer. Vi lukker og slukker senest kl.01.00. 

Gildemager
Jomsborg har ansat en gildemager, som står for den praktiske afvikling af klubbens fuldmåneaftner og fester .

 
Vikingeklubben Jomsborg |Den Permanente Badeanstalt: | jomsborg@vinterbadning.dk | Telefon 20 25 00 60